Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Министър Илиев представи програмата за спортната инфраструктура пред клубовете във Враца

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев представи възможностите за финансиране по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти пред спортните клубове във Враца. Ресурсът по програмата за 2024 г. е 10 милиона лева, такъв бе размерът на осигуреното финансиране и за изминалата година. Средствата са предназначени за реновиране на държавни и общински спортни обекти както и за изграждането на нови като съфинансирането на бенефициентите е 50%.

По-рано министър Илиев посети стадион „Христо Ботев“, чиято лекоатлетическа писта се нуждае от сериозен ремонт. Тартановата настилка на покритата лекоатлетическа писта в близост също е за смяна. Представителите на местната власт посочиха пред министъра, че за ремонт са още плувният басейн и стрелбището.

Заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева отбеляза пред спортните клубове във Враца, че тази година стартират много нови програми на ММС. Сред тях е „Спортът – начин на живот“, която е в изпълнение на един от основните приоритети на екипа на министър Илиев – масовия спорт. Във фокуса на програмата е подобряването на условията за организиране и провеждане на масови спортни състезания, осигуряване на възможност на граждани над 18 г. да участват в тях и да бъдат мотивирани да са физически активни. Средствата за проект по програмата могат да достигнат 15 000 лева според броя на участниците, посочи проф. Дашева.

Заместник-министърът акцентира и върху новата програма „Спортен час“, която дава възможност треньори да могат да влизат в училище и да тренират децата по различни видове спорт без колективните, чието развитие е застъпено в други програми.

Източник: www.gong.bg

Подобни публикации

Back to top button