Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

Община Враца ще кандидатства за средства по проект за подмяна на печки на твърдо гориво

На последното си заседание от този мандат общинските съветници на Враца гласуваха общината да кандидатства с проектно предложение „Зелена Враца – мисията е възможна!“, по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „За по-чист въздух!“, на Програма „Околна среда“ 2021-2027 г.
Основната цел на проекта е да допринесе за подобряване качеството на атмосферния въздух, чрез намаляване замърсяванията от използваните стари уреди на дърва и въглища от домакинствата в общината. Според внесената докладна битовото отопление с дърва и въглища е сред основните източници на замърсяване на въздуха в общината.
Предвижда се старите уреди да бъдат подменени с алтернативни екологични отоплителни устройства, като средствата, предвидени за община Враца, като директна безвъзмездна финансова помощ, са в размер на малко над 24 000 000 лв.
По Проект „Зелена Враца – мисията е възможна!“ ще се финансират дейности за подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво в самостоятелни обекти в жилищни сгради, без значение от това дали са обитавани от физически или юридически лица.
Предвижда се получените приходи от предаването за последващо третиране на подменените стари отоплителни устройства да бъдат целево разходвани за зелени мерки, включени в „Актуализация на програмата за управление на качеството на атмосферния въздух в Община Враца“, приета с Решение №952 от 29.01.2019 г. на Общински съвет-Враца, се посочва още в решението на ОбС-Враца.

Източник: www.bulnews.bg

Подобни публикации

Back to top button