Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Превръщат в иконостас стара черница в етнографския комплекс във Враца

Стара черница в двора на Етнографско-възрожденския комплекс във Враца ще се превърне в иконостас. Идеята е на майстора грънчар и председател на Задругата на северозападните майстори на старите занаяти Куман Жеков.
“Вътре ще се издълбае и ще се оформи кухината. Вътре съм поръчал на дърворезбар да направи Богородица с Младенеца. Може да се сложи вътре. След това една от нашите дърворезбарки- Яна Петачка ще я помоля да дойде да направи каноническата дърворезба около параклисчето. Говорили сме с ковача Митко  Илиев да напри обков от метал, където ще е вощеницата, където ще е кандилото. Отгоре ще се направи покривче с кръст. Всичко това е благотворително. Дървото ще си е живо.”
Преди седмица, отново по идея на Куман Жеков, майсторите на скулптури от дърво Крум Велев от Самоков и Кольо Колев от Габрово изработиха дървени скулптури и две пейки, които са дарение за Етнографския комплекс във Враца.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button