Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Състав на Окръжен съд Враца остави в ареста обвинен за отглеждане на коноп, съучастникът му излиза под парична гаранция

Троен състав на Окръжен съд – Враца днес е потвърдил мярката за неотклонение „задържане под стража“ на единия от двамата обвинени за отглеждане на коноп в частен имот край Мизия, съобщиха от съдебната институция. Обвиняемият Б.Ц. остава с мярката, наложена му от Районен съд – Оряхово. Според съда продължава да съществува реалната опасност той да се укрие или да извърши престъпление. Освен това би могъл и да повлияе върху хода на разследването.

Мярката за неотклонение на другия обвиняем Д.Ц. е променена на по-лека – от „домашен арест“ на „парична гаранция“ в размер на 3000 лв. От представените доказателства  е видно, че мъжът има постоянен адрес, земеделски производител е и има продукция за прибиране, освен това е със здравословни проблеми и е личен асистент на неподвижния си баща.

Определението на Окръжен съд – Враца е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране, обявиха от съдебната институция, допълвайки, че за извършеното от двамата престъпление се предвижда наказание „лишаване от свобода” за срок от две до пет години и глоба от 5000 лв. до 10 000 лв.

БТА припомня, че двамата бяха задържани след оперативно-следствени действия в имот в землището на Мизия. На мястото, в селскостопанска постройка бяха открити 128 броя растения в саксии, поставени в специално изградени две помещения, оборудвани с осветление, вентилация и напояване. До помещенията бе намерен чувал, съдържащ канабис, както и множество туби с различни видове тор.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button