Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Ще ремонтират Спешно-приемното отделение във Враца

Предстои актуализиране на изготвения проект за ремонт на Спешно отделение на МБАЛ “Христо Ботев” във Враца. Това се налага заради настъпили изменения в нормативната уредба, след което ще бъде издадено ново разрешение за строеж. През 2024 г. Министерство на здравеопазването ще продължи изграждането на необходимата инфраструктура по проект Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ, част от ОП “Региони в растеж” 2014-2020 г. Това каза министърът на здравеопазването проф. Христо Хинков в отговор на въпрос на депутата от ПП-ДБ от Враца Деница Симеонова. Питането беше свързано с неосъществения ремонта на Спешно-приемното отделение в МБАЛ-Враца.

Проф. Хинков припомни, че Министерството на здравеопазването изпълнява проекта, чиято основна цел е осигуряване на подходяща и ефективна здравна инфраструктура, допринасяща за качествен, равнопоставен и навременен достъп до услугите на спешната медицинска помощ. Проектът е с общ бюджет 163 897 815,62 лв. и част от него включва обновяване и модернизация на сградния фонд в 235 обекта от системата на спешната медицинска помощ на територията на цялата страна.

По думите на министъра е била проведена обществена поръчка за Спешното отделение в МБАЛ-Враца и на 28 май 2021 г. е сключен договор за извършване на строително-монтажни работи. Реализирането на договора обаче се оказало невъзможно заради пандемията и извънредната епидемична обстановка.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button