Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Учениците от СУ „Васил Кънчов“ взеха активно участие в литературния фестивал „Враца – книжен град“

И тази година учениците от СУ „Васил Кънчов“ взеха активно участие в литературния фестивал „Враца – книжен град“ . Седмокласниците се включиха в ателие „Синята градина“, в което бе представена старата фотографска печатарска техника „цианотипия“. Децата от 4. Клас пък се пренесоха в света на приказките по време на срещата с Мая Бочева детска писателка и илюстратор на книгата Уики.

Най-интересна и вдъхновяваща за учениците бе срещата със Здравка Евтимова. Възпитаниците на СУ „Васил Кънчов“ вече се познават с писателката, защото през януари тя гостува на врачанското училище. Г-жа Евтимова не пропусна да отбележи колко силно са я впечатлили врачанските младежи по време на първата им среща с красотата и интелекта си.

В препълнената зала на читалнята в Регионалната библиотека известната българска писателка представи новата си книга “Резерват за хора и вълци”. Това е един роман за трудната борба да съхраниш човешкото у себе си дори тогава, когато си смазан от обстоятелствата, дори тогава, когато всички други са се отказали, предали са се под натиска на злото и са се пуснали по течението.

Писателката се обърна към аудиторията и най-вече към младите хора в залата с призива никога да не се предават. И в най-трудните моменти да не забравят, че са родени човеци, а човекът може да преодолее всичко стига да не губи вярата си доброто.

Здравка Евтимова говори и за проклятието (аномалията) и благословията да бъдеш писател. Писането е един от начините да се спасиш от проблемите и да преодолееш самотата. За него освен талант се изисква и много постоянство – да пише, да пишеш, да пишеш. Но преди това трябва и много да си чел.

Учениците гледаха и слушаха в захлас и не усетиха как мина времето. Накрая Здравка Евтимова раздаде автографи и се снима със своите читатели.

Източник: www.konkurent.bg

Подобни публикации

Back to top button