Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

ВиК-Враца ще получи заем за довършване на проект

„Български ВиК Холдинг“ ЕАД ще отпусне оборотен заем в размер на 3,5 млн. лв. на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Враца за довършване в срок на дейностите по проект, финансиран с пари от Европа. Това стана ясно при гостуването на народния представител от „Продължаваме промяната“ Деница Симеонова в Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Тя се срещна с министър Андрей Цеков, за да се информира за дейностите по проекта, който се реализира в общините Враца, Бяла Слатина, Мездра и Козлодуй.

С реализирането му ще се подобри качеството на предоставяните услуги (водоснабдяване, канализация и пречистване на отпадъчни води) в област Враца и ще се постигне съответствие с нормативните изисквания на европейското и национално законодателство.

Изпълнението на проекта ще подобри предоставяните от ВиК оператора услуги, което ще повиши качеството на живот за жителите на област Враца. В резултат на инвестициите ще бъдат намалени загубите на вода и ще се осигури непрекъснатост на водоподаването. Ще се намали също рискът от замърсяване на водни басейни и подпочвени води чрез по-доброто събиране на отпадъчни води и тяхното отвеждане и пречистване. Не на последно място разходите на водоснабдителното дружество ще бъдат оптимизирани.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button