Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Връчиха наградите “Вестител” на церемония по случай освобождението на Враца

„Днес е един от най-специалните дни в историята на нашия град. Освен време за почит към предците ни, трябва да се замислим какво постигнахме 146 години по-късно. Можем да бъдем достойни хора, ако сме смирени и показваме добрите примери в нашето общество. Наградите „Вестител“ са точно това – да покажем, че когато имаш чисто сърце и вяра, няма трудност, която да не можеш да преодолееш. Скъпи съграждани, нека не забравяме, че от нашите усилия и личен пример зависи как ще живеем, как ще израснат децата ни и как ще се развива общият ни дом. Вярвам, че можем да го направим, защото във Враца живеят достойни, интелигентни и мъдри хора! Честит празник!“ – каза кметът Калин Каменов в приветственото си слово по повод 146-та годишнина от Освобождението на Враца.
Тържественото честване се проведе пред паметника на „Вестителят на свободата“, а в рамките на церемонията бяха връчени наградите „Вестител“. Носителите на високото звание за активно участие в значими обществени каузи са:
– „Холсим България“ АД –за дарените средства за ремонт на детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“;
– СК „Ритмика 89“ –  за активна гражданска позиция и събрани над 8 000 лв. за ремонт на паметника на Христо Ботев;
-НЧ „Развитие – 1869“ – за активно участие в обществения и културния живот на града;
– Самуил и Цветан Василеви- баща и син, които дариха косите си на Асоциация за превенция на рака “Промени живота си сега!”, за да бъдат направени перуки за хора, които страдат от онкологични заболявания.
На тържественото отбелязване присъстваха още: Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, председателят на Общински съвет д-р Владимир Христов, общински съветници, областният управител Надя Донкинска, заместник-кметът Петя Долапчиева, директори на учебни заведения и културни институции, общественици, ученици и граждани.
В знак на родолюбива почит и признателност, пред паметника „Вестителят на свободата”  бяха поднесени венци и цветя.
Участие в празника взеха военнослужещи от Военно формирование 54 990, духов оркестър при НЧ „Развитие 1869” – Враца и актрисата Цветана Горкиева от  Драматично-куклен театър-Враца.

Източник: www.bulnews.bg

Подобни публикации

Back to top button