Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноПрепоръчани
Популярно

Калин Каменов: „Градът ще е такъв, какъвто го направим ние! Наш дълг е да работим за развитието на Враца!“ СНИМКИ+ВИДЕО

„По традиция на 1 юни – Ден на Враца правим равносметка – какво постигнахме, къде допуснахме грешки и какво ни предстои. За мен най-значимото постижение през тези години е това, че с малки, но уверени крачки ставаме единни. Трудностите вече не ни разединяват, а ни правят още по-сплотени. Аз съм горд, че съм кмет на град като Враца! Наш дълг е с ежедневните си действия да бъдем пример пред децата ни. От нас се изисква да пазим чиста и неопетнена земята, която нашите предци ни завещаха. Днес, повече от всякога имаме нужда от това да запазим единността, да погледнем себе си и хората около нас в очите, да си кажем грешките, да си простим и заедно да продължим да се борим за развитието на Враца! Знам, че можем да го направим! Нека помним, че градът ще е такъв, какъвто го направим ние! Честит празник!“ – каза кметът Калин Каменов на Тържествената сесия на Общинския съвет по повод Деня на Враца.

https://www.facebook.com/100038583683933/videos/1587657858309564/

Тържественото заседание на местния парламент откри председателят му д-р Владимир Христов, който призова да помним делото на Христо Ботев и неговата чета. „Отличаваме с престижни звания хората, които с ежедневните си действия правят нашия град едно по-добро място за живеене. Днес е подходящ момент да разкажем на нашите деца за Ботев и заедно да отдадем почит към загиналите за свобода ни!”– добави още Христов.
Празничната сесия, по повод Деня на Враца, продължи с връчване на най-високите обществени отличия – „Почетен гражданин“ и „Наградата на Враца за 2023 година“.
Със званието „Почетен гражданин“ бе отличен:
Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий – за изключителен принос в хуманитарните дейности, обществения и социалния живот на община Враца.

Вижте видео:

https://www.facebook.com/100038583683933/videos/283521547358550/

Отличието „Наградата на Враца за 2023 година“ получиха:
-Венетка Начева – за принос в развитието на клуба по водна топка;
– доц. д-р Йорданка Манкова – за принос в запазването и популяризирането на фолклора;
– д-р Тодорка Манолова – за принос в областта на здравеопазването в община Враца;
– Христо Павлов – за принос в развитието на културата и активно участие в обществения живот на Враца;
– Ротари клуб – Враца – за активно участие в обществения живот;
– Мими Христова – за особени заслуги и високи постижения в областта на спорта;
– Симфониета Враца – за принос в областта на културата;
– Ганка Пищикова – за принос в областта на културата и фолклорното наследство;
Програмата продължи с приветствия от Жан-Пиер Ромпилон – заместник-кмет на побратимения град Вилньов Льо Роа
На заседанието на Общински съвет присъстваха още: общински съветници, областният управител Георги Митов, ръководният екип на местната администрация, председателят на Ученическия общински съвет, общественици и граждани.
https://www.facebook.com/100038583683933/videos/1342313406636543/

Подобни публикации

Back to top button