Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Местят картотеката на ТЕЛК във Враца

Местят картотеката на Териториалната експертна лекарска комисия (ТЕЛК) във Враца. Досега тя се намираше в приземния етаж на МБАЛ „Христо Ботев“ и беше близо до самата ТЕЛК. От 2 май обаче Регионалната картотека за медицинска експертиза (РКМЕ) каквото е пълното название на звеното, ще се намира вече на адреса на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) на ул. „Черни Дрин“ 2 във Враца, потвърди директорът ѝ д-р Орлин Димитров.

Преместването е предизвикано от изпълнителния директор на МБАЛ „Христо Ботев“ – д-р Кети Ценова. С писмо от 4 април тя е настояла за спешно освобождаване на помещенията, заемани от картотеката, за да може в тях да бъде преместено временно Спешно-приемно отделение. Самото отделение пък ще бъде ремонтирано по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020“, а за обновлението на подобни структури в страната са отпуснати 168 милиона евро. До октомври ремонтните дейности трябва да са приключили, тогава Спешно-приемното отделение ще се върне на старото си място.

Най-вероятно обаче картотеката на ТЕЛК няма да се завърне на старото си място. Тя съдържа 50 000 досиета, които са били преместени с помощта на военни от местното войсково подразделение.

Притесненията на здравните власти са свързани с липсата на обществен транспорт до новия адрес. Липсват паркинг и лесен достъп за хора с увреждания.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button