Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Нова болница изграждат във Враца

Нова болница ще има във Враца, а инвестиционното предложение вече е внесено в регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите. Територията, която ще заеме новото лечебно заведение ще е на площ от около 5 декара, а то ще се намира в 6-етажна сграда, която ще бъде газифицирана. Имотът, на който ще бъде построено лечебното заведение се намира между Центъра за психично здраве и МБАЛ „Христо Ботев”. Той е собственост на предприемача, който стои зад проекта и е купен преди повече от 10 години.

Инвеститорът е заявил ДКЦ с 14 кабинети и манипулационна. Предвижда се разкриването на клинична, микробиологична и патологична лаборатории. В проекта са включени още разкриването на отделение за сърдечно болни, ще има звена за неврологични заболявания, за ортопедично лечение, предвидени са легла за педиатрично, акушеро-гинекологично и неонатологично отделения, ще има хирургия, отделение по съдова хирургия и за реанимация. В намеренията са заявени още 3 операционни зали, отделения по образна диагностика и ядрено-магнитен резонанс.

Ще има аптека за обслужване на пациенти. Опасните отпадъци, отделени при работата на лечебното заведение, ще се намира в сутерена и ще се извозва периодично.

В двора на новата болница ще има паркинг с около 60 паркоместа, повечето от тях ще са за хора с увреждания.

Плановете на инвеститора предвиждат до 2026 г. новото лечебно заведение да е изградено и да започне да функционира.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button