Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Ново кръстовище ще свързва квартал на Враца с центъра

Общинските съветници във Враца ще разгледат предложението на общинското ръководство за създаване на кръстовище, което да свързва ж.к. „Металург” с централната градска част. Новият пътен възел ще е в района на бул. „Мито Орозов” и пътните отсечки „Н. Вапцаров”, и „Сестри Хаджикръстеви” и ще даде възможност за лесен достъп до комплекса, какъвто в момента липсва.

Движението на този етап се извършва през ул. „Околчица”, което създава предпоставки както за пътнотранспортни произшествия, така и за интензивен трафик в пиковите часове, смятат вносителите. Предвижда се новото кръстовище да се регулира със светофарни уредби.

Пред журналисти главният архитект Митко Анатолиев съобщи, че проектът е разглеждан от експерти в рамките на Съвета по устройство на територията и при реализирането му ще бъдат създадени всички условия за нормалното придвижване на превозни средства в различните посоки. Според заместник-кмета Цветан Стойчков това е само първата фаза от осигуряването на свързаност между жилищния квартал и центъра на града. При следващия етап ще се изгради и пътна връзка, която ще е успоредна на жп-линията. За БТА Стойчков допълни, че имат готовност кръстовището да бъде изградено в най-кратки срокове, ако предложението бъде одобрено от общинските съветници.

Източник: www.24chasa.bg

Подобни публикации

Back to top button