Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини

Откриха растения канабис и сух канабис в специални помещения край Мизия

Лаборатория за отглеждане на канабис, растения и сух канабис са открили служителите на реда в частен имот в землището на Мизия, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Враца. Проверката е извършена след оперативно-следствени действия. На място в селскостопанска постройка са установени двама жители на Мизия. Открити са 128 броя растения в саксии, поставени в специално изградени две помещения, оборудвани със специално осветление, вентилация и напояване, уточниха от МВР.

До помещенията е намерен чувал, съдържащ канабис, както и множество туби с различни видове тор. При последвала проверка в жилището на двете лица в гр. Мизия са намерени и иззети: съцветие канабис, мелничка,  осветителни тела оборудвани с трансформатори. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.354В, ал.1 от НК. Според него, който засява или отглежда растения от опиев мак и кокаинов храст или растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

Това е пореден случай на отглеждане на канабис, засечен на територията на Врачанско. В началото на годината беше задържана и организирана престъпна група за разпространение на наркотични вещества.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button