Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Педиатрията във Враца остава затворена

Детското отделение на врачанската болница вероятно няма да отвори утре – това предположение направи кметът на града Калин Каменов. Той призна, че през последните дни и седмици е превърнал проблема със затворената педиатрия в своя кауза и е свършил всичко по силите си, за да има положителен край:

“През последните седмици успяхме да убедим седем лекари от Враца, Плевен и София да започнат работа в детското отделение в МБАЛ “Христо Ботев”. Двама от тях ще са с основен договор, останалите – ще дават дежурства. С д-р Нели Нешева от борда на директорите на МБАЛ „Христо Ботев“, народния представител Красен Кръстев и д-р Владимир Христов /председател на Общинския съвет/ продължаваме разговорите с медици от цялата страна, защото отделението трябва да има ръководител. Крайно време е държавата и здравното министерство да изпълнят ангажимента си и да осигурят поне лекар, който да оглави отделението и то да отвори отново врати. В настоящата ситуация осигурихме екипа – лекари и медицински сестри, но отделението няма как да функционира без ръководител.“

Каменов напомни, че не е работа на кмета да отговаря за болницата:

„Моя работа ли е да търся лекари? Нима държавата се грижи за проектите в община Враца и ги управлява? Време е държавата като принципал да потърси решение на проблема. Аз не съм оптимист не само за детско отделение, но и за цялата болница“, призна още кметът на Враца.

Въпреки това градоначалникът каза, че не се е предал и продължава да търси решение:

„Ние няма да се откажем, защото децата на Враца и региона, както и техните родители трябва да имат достъп до здравеопазване и категорично не могат да разчитат само на частните кабинети и болници! Борбата за спасението на отделението продължава!”

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button