Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноПрепоръчани
Популярно

Радосвета Крумова за великденските тържества във Враца: 100-метровият козунак ще бъде направен от 300 по-малки

00-метровият козунак ще бъде направен от 300 по-малки. Това каза Радосвета Крумова, главен експерт “Култура” към община Враца, в предаването “Денят на фокус” на Радио “Фокус” във връзка с празничната програма на града за Великден и 100-метровият козунак, който ще бъде разположен в центъра на града.

На всички е ясно, че няма как да се изпече 100 метра козунак. Той ще бъде направен от 300 по-малки. Ние разполагаме над шейсет маси, които са по дължината на централния площад. В неделя, на връх Великден, ще бъде разположен този козунак в 11:30. Това е за трета поредна година. Козунакът се богославя от врачанския митрополит Григориий”, каза тя.

Крумова сподели, че миналата година е отнело едва 20 минути, за да бъде изяден от присъстващите на събитието.

“Усещането за общност и богословение е по-важното. След богословението на владиката хората приемат козунака като че всички сме заедно. През последните 4-5 години много събития ги правим заедно. Това създава страхотно усещане. Ако нещо не направим, гражданите сами ще ни подканят, защото те постоянно ни се обаждат и питат какво ще бъде следващото голямо събитие на площада”, обясни тя.

Крумова каза, че великденската програма в града е започнала още през изминалата седмица – на Лазаровден и Цветница.

“Враца още от Лазаровден и Цветница започна отбелязването на Великденските празници. Още преди Лазаровден имаше едни цветни арки, които радваха гражданите на Враца. Ние имахме един цветен килим, който е разположен на пл. “Христо Ботев”, дълъг е 17 метра и на него са подредени 3320 малки саксийки с мини теменужки и карамфилчета. Хората много му се радват”, заяви тя.

Тя каза, че саксийките ще бъдат раздадени на училища и детски градини, за да могат и те да си направят цветни килими от цветя.

“В централната пешеходна зона са разположени над 20 великденски яйца, които са изрисувани от децата и учителите от врачанските училища”, каза тя.

Източник: www.focus-news.net

Подобни публикации

Back to top button