Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Регионална библиотека „Христо Ботев“ стартира съботни работилници за емоции за родители

Първата среща ще е на тема „Дъга от емоции“ и ще се проведе на 9 март от 11 до 12 ч. в Детски отдел.

Работилниците са насочени към родителите на деца от 0 до 7 години, както и бъдещи майки и татковци.

Емоциите са директен мост, по който се предава общуването и затова е важно така да предаваме посланията си, че детото да ни чува, а и обратното – да разпознаваме какво се крие зад неговото поведение.

Основен акцент в срещата ще бъде емоционалното развитие в тази възраст, какви са най-честите трудности, които родителите срещат и как могат да подкрепят децата. Надежда Евгениева ще даде полезни насоки и идеи, които могат да се включат в родителския арсенал от подходи и ще отговори на всички въпроси.

Децата също са добре дошли по време на срещата, специално за тях ще има работилница „Емоциоландия”, подготвена от библотекарите в Детски отдел и четене на приказки. „Емоциоландия“ е игра, разработена от библиотечните специалисти и детския психолог, която включва и любимото на всички Lego, конструирано, за да даде нови решения за ранно образование, базирани на метода „учене чрез игра”.

Темите в следващите месеци са посветени на агресивно и предизвикателно поведение, поставяне на граници, злояди деца, как да избираме книги за децата в дигиталната ера и как влияят на детското развитие.

Източник: www.darik.bg

Подобни публикации

Back to top button