Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Събират средства за ремонт на паметника на Ботев във Враца

Скоро ще започне кампания за събирането на средства за рехабилитация на паметника на Христо Ботев във Враца. За това призова кметът Калин Каменов по време на последното извънредно заседание на общинския съвет.

По думите на градоначалника, има изготвена експертиза, доказваща проблемите на монумента. Той призова всеки човек с желание и възможности да се включи в благородната мисия.

Паметникът на Войводата е открит на 2 юни 1964 г. Той е дело на скулптора Владимир Гиновски. Статуята е изработена от бронз, а постаментът – от сив гранит.

Преди 6 години от общинската управа предупредиха, че има проблеми с монумента – напукани плочи на постамента, самата бронзова статуя е с пукнатини, които се нуждаят от рехабилитация.

Беше поръчана експертна оценка, която потвърди лошата прогноза и препоръча спешен ремонт. Липсата на средства досега отлагаше предприемането на конкретни действия.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button