Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

Увеличават се безработните във Враца и Криводол

Безработицата в общините Враца и Криводол започна да се увеличава. През юли на трудовата борса са били с 4 човека повече от миналата година по същото време. В сравнение с месец юни обаче новите хора без препитание в областта са 143-има. Ръстът в община Враца е със 111 мъже и жени, а в съседната община Криводол, в която бюрото по труда в града под Околчица също брои безработните, има ръст с 32-ама души. В проценти това означава стойности от 4.61 на сто в община Враца и 20.27 процента в община Криводол. 190 са трайно безработните лица на възраст до 30 години в двете общини. Според трудовата борса, новите регистрирани са 17.

Според официалната статистика безработицата в страната към края на юли е 5.21%, като за последните 30 дни е отбелязано покачване с 18 стотни. В област Враца хората без препитание са двойно повече от нивото за страната – в края на юли на помощи са 10.37% от хората в трудоспособна възраст. За последния месец те са се увеличили с почти половин пункт, тъй като в края на юни са били 9.99%.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button