Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниПрепоръчани
Популярно

Във Враца представят документален филм за Балканските войни

Премиерата на документалния филм “Памет за утре”, който показва участието на врачани в Балканските войни, ще се състои утре, 27 юни, във Враца. Лентата е продължение на започналите през миналата година инициативи за отбелязване на 110 години от военните действия. Идеята е реализирана от Военния клуб и Регионалния исторически музей във Враца, разказа Мая Антова, уредник в отдел “Нова история” при врачанския музей.
“Във филма сме използвали архивни кадри и документи. Идеята е да се опрем на съвсем автентични документи. Самият исторически разказ е концентриран около това как се създава врачанският гарнизон. Като наистина акцентът е върху Балканските войни, но сме се опитали да дадем един малко по-цялостен поглед върху това какво се случва с 35-и пехотен врачански полк и след края на Първата световна война, когато той временно е разформирован и много кратко в края как изглежда гарнизонът ни към днешна дата. Консултант на филма е професионален военен. Това е подполковник Иван Джунов, който също ще присъства в залата, така че след прожекцията на филма всички, които искат нещо повече от екипа, ще бъдем на разположение и ще можем да отговаряме на въпросите.”
Основната идея е филмът да има образователен характер. Премиерата на лентата утре е от 17:00 ч. в кино „Метропол” във Враца.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button