Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Враца подписа меморандум с град в Китай

Кметът на Враца Калин Каменов подписа меморандум за сътрудничество с китайския град Мианян, съобщиха от местната управа. Реализиране на проекти в сферата на транспорта, високите технологии и икономиката са в основата на Меморандума за сътрудничество между Община Враца и китайския град Мианян.

Споразумението подписа кметът Калин Каменов и ръководителят на китайската делегация – Уан Хуаронг. По време на работната среща кметът Калин Каменов представи постигнатото през последните години и запозна присъстващите с основите приоритети на местната администрация.

„Враца има потенциал за развитие не само в производството, но и в областта на високите технологии и подготовката на кадри. Съвместното ни сътрудничество е повод както за обмяна на опит, така и за реализирането на ключови проекти в сферата на образованието, икономиката и туризма“ – каза още Каменов и допълни, че след проведени разговори с представители на детски и учебни заведения, има сериозен интерес към изучаването на китайски език в училищата на Враца.

Ръководителят на делегацията – Уан Хуаронг коментира, че град Мианян е технологичен център в Китайската народна република и има търговско сътрудничество с над 140 страни по света.

„Вярвам, че Община Враца има потенциал както за привличането на китайски инвеститори, така и за реализирането на мащабни проекти в IT-сектора, образователно-социалната инфраструктура, културата и туризма“ – добави още Хуаронг.

Мианян е вторият по големина град в провинция Съчуан. Градът е категоричен лидер в сферата на технологиите и производството, като през  2021 година реализира районен брутен вътрешен продукт от близо 50 милиарда щатски долара.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button