Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Клуб “Японска култура” създават във Враца

Клуб, посветен на японската култура, се създава в Младежкия център във Враца. Идеята е на младежи, а целта е опознаване на богатата култура на страната на изгряващото слънце, каза за Радио ВИДИН Виктория Тодорова, която е доброволец в Младежки център – Враца.
“Решихме заедно да организираме един клуб, който да информира младежите за източната култура. Понеже интересът към японската култура като цяло нараства не само във Враца, ами и в цяла България, и ние искахме да направим дейност, която да е в полза и на нас, и на другите. Първо ще имаме информационни дейности относно митологията, относно традициите и относно символите на Япония”, обясни Виктория Тодорова.
Участниците в клуб “Японска култура” ще четат и обсъждат манга- японските комиксови книги, ще гледат аниме – анимационни филми, които са изключително популярни в Япония, ще играят традиционни и модерни японски настолни игри и дори ще похапват суши.
Клубът ще се събира един път месечно, обясни младежкият работник в центъра Никола Живков:
“Цели да популяризира японската култура, но също и да запознае младите хора с една различна държава, с едни различни традиции. Идеята е също така да разширим кръгозора, мирогледа и междукултурния диалог между младите хора, да ги направим по-толерантни и възприемчиви към различните идеи”.
Откриването на клуб “Японска култура” към Младежкия център във Враца е днес от 16:00 ч.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button