Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Нови електробуси ще стигат до всяко село в община Враца

Враца може да се превърне в първата община не само в България, но и на Балканите с напълно модерен електрически транспорт. Това анонсира кметът Калин Каменов по време на брифинг.

Той припомни, че преди години никой не е вярвал, че градът под Околчица може да се превърне в зелен град, но след модернизацията на транспортната схема и модернизацията на училища, детски градини и обществени сгради, много хора са започнали да вярват в идеята.

Средствата по новата инициатива, в която общинските управи на Враца и Монтана са бенефициенти, са по Плана за възстановяване и устойчивост. Бюджетът на проекта е за около 8 милиона лева и включва купуването на по-малки електробуси, които да се използват за транспорт до селата край градовете.

Заместник-кметът Цветан Стойчков допълни, че ако бъде одобрено всичко по този проект, във Враца ще дойдат до около 60% от сумата, а 40 на сто от нея ще са за Монтана.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button