Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураТОП новини
Популярно

Родственик на Васил Левски представя книга за Апостола във Враца

Родственикът на Апостола на свободата Стефан Караиванов ще представи книгата “Васил Левски по спомени на Васил Караиванов – първи братовчед на Апостола” във Враца. Проявата е утре, 25 април и ще се проведе в сватбената ритуална зала на площад “Христо Ботев”. Инициатор на срещата е общественикът от Враца Христо Илиев:
“Предстои нещо за първи път. На 25 април от 17:30 ч. по стъпките на Апостола Васил Левски във Враца пристига Стефан Караиванов, който е правнук на Васил Караиванов, първи братовчед на Левски. Той ще представи книга по записки на неговия прадядо, къде е ходил с Апостола. Абсолютно всички записки, те са направени в книга и ще бъде доста интересно, защото има доста любопитни исторически факти, които за първи път се показват в нашия град. И аз ще разкажа за идване на Левски във Враца на 28 август 1872 г. “
Христо Илиев съобщи още, че на 27 април във Враца ще пристигне и д-р Петър Берон:
“На 27 април, четвъртък, от 11 ч. във Враца пристига д-р Петър Берон. Той е един от най-добрите изследователи на пещери и на нови животински видове от цял свят. Той ще говори за пещерите, карстови форми. Входът ще бъде свободен.”
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button