Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниТОП новини
Популярно

Търговско промишлена палата – Враца връчи за пореден път приза „Мито Орозов“

Три фирми от Врачанско бяха отличени с приз „Мито Орозов“ 2023 за новаторство, индустриален подем и социална отговорност. Призът е учреден от Търговско-промишлена палата (ТПП) – Враца и тази година навършва десет години.

В категория „Иновации“ наградата получи фирма „Чех пласт“ ООД, в „Индустриален подем“ – „Лесто продукт“ ЕООД, а в „Инвестиции за устойчиво развитие и корпоративна социална отговорност бе отличен Винарски комплекс „ШаТони“.

Това са най-успешните фирми през изминалия труден период, подчерта в обръщението си председателят на Управителния съвет на ТПП-Враца Илиана Филипова. По думите ѝ тези фирми са наследниците на делото и хъса на видния врачански индустриалец от началото на 20 век Мито Орозов.

Филипова обясни още, че класацията не е била лесна, защото в региона има много добри фирми, които, въпреки обстоятелствата, намират средства и начини да се равняват, дори да са по-добри, от фирмите в други региони.

„Проследявайки резултатите от различните оперативни програми, мога отговорно да заявя, че привлеченият капитал с европейско финансиране за региона на Враца и Северозападна България е най-големият в сравнение с другите региони. Тези привлечени средства са съфинансирани от нашите предприемачи, а индустриалното им развитие, технологичното им обновление, внедряването на иновативни решения стана повод днес да се борят в тази класация“, посочи още Илиана Филипова.

Тя припомни, че в началото на 20-и век Орозов е бил избран в управата на Софийската индустриално-търговска камара, към която според административното деление е принадлежала и Врачанска околия. И ние – Врачанската търговско-промишлена палата, сме правоприемник и наследник на дейността, която той е започнал, допълни Филипова. Сигурно е много лесно да си в регион, в който има уредени пътища и всички стигат с удоволствие, сигурно е по-леко да имаш много добре подготвени професионално кадри и да си избираш точно кого да назначиш, сигурно е много мило, когато дипломираните ни деца остават в населените места, а не тръгват по чужди площади и държави, посочи тя. Но ние успяваме, въпреки препятствията – успява Враца, успява регионът, защото сме силни, защото сме твърди и защото можем, заяви Илиана Филипова.

Тя връчи първата награда, а другите две бяха връчени от зам.-кмета Петя Долапчиева и областния управител Надя Донкинска. Наградите получиха собствениците на фирмите – Димитър Иванов на „Чех пласт“, Ивайло Гладнишки на „Лесто продукт“ и Тони Йорданов на Винарски комплекс „ШаТони“.

На награждаването, което се проведе в Младежкия дом във Враца, присъстваха представители на бизнеса, на образователните институции, неправителствени организации и граждани.

Източник: www.bta.bg

Подобни публикации

Back to top button