Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниТОП новини
Популярно

Във Враца чакат решение за детското отделение

Днес е последният възможен ден, в който може да се направи нещо, за да не затвори през следващите две седмици детското отделение на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца. Преди 4 дни в опит да реши здравната криза в града дойде и здравният министър проф. д-р Христо Хинков, който каза, че проблемът е системен и посочи какво трябва да се случи:

„Трябва да се намерят хора, които да работят. Менджмънтът на болницата трябва да се подобри. Има ресурс и той може да дойде от преразпределението на средства по клинични пътеки“.

В четвъртък министърът отказа да приеме оставката, подадена от изпълнителния директор на врачанската болница Кети Ценова, която също не можа да намери решение на проблема и да спре напускащите лекари и медицински сестри в отделението.

Последваха опити и преговори между местната управа и потенциални лекари, които биха дошли, за да се предотврати затварянето на педиатрията, но те не доведоха до желания резултат.

Решението може да дойде днес, ако от здравното министерство командироват педиатри за поне две седмици във Враца. В противен случай малките пациенти в тежко състояние до 31 август ще бъдат транспортирани до Монтана, Плевен или София при спешна необходимост от лекарски грижи.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button