Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовиниТОП новини
Популярно

Враца ще отбележи 100 години от смъртта на видния индустриалец Мито Орозов

Сто години от смъртта на известния врачански индустриалец Мито Орозов ще бъдат отбелязани във Враца. Той загива при пожара, избухнал на 30 септември 1923 година, който изпепелява една трета от града. Панихида в памет на загиналите в пожара ще бъде отслужена от 11:30 часа във Възнесенската църква. Отбелязването ще продължи от 17:00 часа в Етнографско-възрожденския комплекс “Св. Софроний Врачански” с представяне на живота и делото на Мито Орозов, обясни главният уредник в комплекса Силвия Гарванска:
“Музикално изпълнение на Младежки хор “Развитие” при читалище “развитие”, с диригент Момчил Томов, от училище “Отец Паисий” във Враца със съпровод гъдулка на Пламен Герганов нашите гости ще могат да чуят две народни песни. От най-интересните за вечерта събития ще бъде драматизацията на Мито Орозов, която ще се изпълни от талантливите деца  към Народно читалище “Фар”, село Паволче.”
Не случайно организираното събитие е насочено главно към децата на Враца, обясни Силвия Гарванска:
“Според мен младото поколение, именно на тях ние сме длъжни да предадем историята за житейския и професионален път на Мито Орозов, за да могат всъщност те да се гордеят и като българи, и като врачани и да знаят, че благодарение на Мито Орозов ние сме дали своя принос в световната история и на индустриализацията, и на предприемачеството.”
Търговско-промишлената палата във Враца ще представи Приз за новаторство, индустриален подем и социална отговорност “Мито Орозов”. Ще бъде подредена и изложба за пожара във Враца през 1923 година.
Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button