Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
КултураНовиниТОП новини
Популярно

Враца ще посрещне иконата на Света Богородица „Всецарица“

Икона, която е точно копие на чудотворната икона на Света Богородица „Всецарица“, намираща се в манастира „Ватопед“ на Света Гора, ще бъде посрещната за поклонение във Враца на 30 юни, петък. Църквата отбелязва в този ден църковния празник Събор на светите славни и всехвални 12 апостоли, съобщиха от митрополията.

 

Образът на Божията майка, който пристига във Враца, е изработен в манастира „Ватопед“ на Света Гора и е осветен чрез докосване до чудотворната икона. Оригиналът датира от 17 век и се пази в съборния храм на манастира. Сред вярващите чудотворната икона на Света Богородица „Всецарица“ е известна с това, че изцерява от онкологични заболявания. В манастира „Ватопед“ на Света Гора се пазят множество свидетелства за такива чудеса.

Иконата на Света Богородица „Всецарица“ ще бъде посрещната с празничен камбанен звън в 8:30 ч. на 30 юни от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий пред катедралния храм „Св. 12 апостоли“. Веднага след това в църквата ще започне архиерейска Света Литургия, водена от Врачанския митрополит Григорий в съслужение със свещеници от града.

Източник: www.bnr.bg

Подобни публикации

Back to top button