Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини

Кои са народните представители от област Враца в 50-ото Народно събрание

Със свое решение Централната избирателна комисия (ЦИК) определи имената на новите народни представители в Шести Многомандатен избирателен район – Враца, които влизат в 50-ия парламент.

Шестима депутати от региона ще бъдат в Народното събрание – двама от ГЕРБ-СДС и по един от “Възраждане”, “Продължаваме промяната – Демократична България”, “БСП за България”, “Движение за права и свободи”.

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

Ивайло Папов – ПП „Възраждане“ – Той е на 45 години, роден и израснал във Враца, учител по образование и професия, народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание, където е участвал в комисиите по образование и по труда, социалната и демографската политика, съобщи той пред журналисти.

Деница Симеонова – коалиция ПП-ДБ – Тя е на 32 г., била е народен представител от коалицията от 47-ото Народно събрание досега, съобщават на официалния сайт на „Продължаваме промяната“. Била е председател на парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз (октомври 2022 – януари 2023 г.), магистър по Електронно управление на английски език и бакалавър по Индустриално инженерство на английски език. В периода 12 май 2021 г. до 15 септември 2021 г. е била началник на кабинета на министъра на финансите за Министерство на финансите на Република България.

Красен Кръстев – коалиция ГЕРБ-СДС – Той завършва висшето си образование в Икономически университет – Варна, магистър по „Мениджмънт на бизнес организациите“ и „Икономика на здравеопазването“ от СА „Д. Ценов“ – Свищов. В периода 2010 г. – 2014 г. е бил заместник-директор на РЗОК – Враца. Два последователни мандата е общински съветник в Общински съвет – Бяла Слатина. Бил е директор на МБАЛ – Бяла Слатина. Народен представител е в 43-ото, 44-ото, 45-ото, 46-ото, 47-ото и 49-ото Народно събрание, член на Постоянните парламентарни комисии по труд, социална и демографска политика и по енергетика, съобщават от регионалната структура на ПП ГЕРБ на страницата си.

Д-р Мартин Харизанов – коалиция ГЕРБ-СДС – Той е роден през 1990 г. в град Враца, народен представител в 48-ото и 49-ото Народно събрание, областен координатор на МГЕРБ – Враца и общински организационен секретар на ГЕРБ – Враца. Има бакалавърска степен в специалност „Финанси“ и магистърски степени от Стопанска академия „Д. А Ценов“ – Свищов в програми „Финансов мениджмънт“ и „Финансово управление на публичния сектор“. Председател е на Алумни клуб „Финанси 2013“ при СА „Д. Ценов“ – Свищов . Има професионален опит в банкови институции и частни компании. Председател е на Сдружение „Врачанофили“ и член на УС на Сдружение „Благотворни приятели“, съобщават от регионалната структура на ПП ГЕРБ на страницата си.

Генади Събков – коалиция „БСП за България“ – Роден е през 1962 г. в Мездра, машинен инженер, завършил ВМИ “Ленин”-София, работил осем години по специалността си като началник отдел Технически и качествен контрол в завод “Искър” в Мездра. Има следдипломна квалификация свързана с местното самоуправление от Софийски университет, кмет на община Мездра през мандат 2015-2019, преди това пет мандата е бил зам.-кмет в периода от 1995 г. до 2014 г. , два мандата има и като общински съветник, съобщи Събков за БТА.

Валентин Тончев – ДПС – Той е на 40 г., бакалавър по социология и икономика, и магистър по международни отношения в университета в Страсбург, Франция, депутат в 49-ото Народно събрание, пише в сайта на партията.

Източник: БТА

Подобни публикации

Back to top button