Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПолитикаТОП новини
Популярно

В деня на Враца: Калин Каменов полага своята клетва

Първите тържествени заседания с полагане на клетва от новоизбраните общински съвети и в останалите 6 общини от област Враца са вече насрочени. Сесиите ще се проведат по график от 9 до 13 ноември. Съгласно Закона първото заседание на новоизбрания общински съвет се свиква най-късно 14 дни след обявяване решението за избор на местен парламент. Новоизбраните съветници и кметове полагат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител или негов представител, на председателя на общинската избирателна комисия и граждани.
В деня на Враца 9 ноември от 10 часа клетва пред областния управител Надя Донкинска предстои да положи и преизбраният за трети пореден мандат кмет на община Враца Калин Каменов, както и новоизбраните общински съветници и избраните кметове на населените места от общината.
От 14 часа в същия ден ще е тържествената сесия на Общинския съвет в Мизия, където новоизбраните общински съветници, кметът на общината и кметовете на кметствата ще положат клетва и подписват клетвен лист в присъствието на областния управител.
В 3 от общините сесиите са насрочени за 10 ноевмри, когато клетва ще положат и новоизбраните общински съветници, както и преизбраните кметове на Общините Криводол, Бяла Слатина и Хайредин, като тържествените заседания са съответно в 10 часа в Криводол, 11 часа в Бяла Слатина и 14 в Хайредин.
През следващата седмица на 13 ноември от 11 часа областният управител е свикал първото заседание на Общински съвет Мездра, където както и в останалите общини общинските съветници и кметовете ще положат клетва.
В първото заседание на новите местни парламенти се провежда и процедура по избор на председател. Преди това задълженията поема най-възрастният общински съветник.

Източник: www.bullnews.bg

Подобни публикации

Back to top button